Product was successfully added to your shopping cart.
0Izdelkov

Vaša košarica je prazna

Kako varimo

V pivovarni MISTER nismo vezani na pivovarsko tradicijo. Pri nas varimo pivo prihodnosti. Naša misija je variti kar se da aromatično pivo.


V pivovarni MISTER uporabljamo samo najkvalitetnejše sestavine. Začne se s sladom, ki ga v vodi namakamo kar 90 minut. Ta postopek se imenuje drozganje. S tem zagotovimo dovolj časa, da encimi naredijo svoje delo in iz dolgih verig sladkorja naredijo krajše. Tako pripravijo teren za kvasovke, ki z alkoholnim vrenjem te sladkorje spremenijo v alkohol. V pivovarni MISTER se poslužujemo tudi karamelnih in čokoladnih sladov, pri nekaterih stilih pa za svilnato telo uporabljamo tudi pšenico in pa ovsene kosmiče.


Po drozganju sladko tekočino, ki ji rečemo pivina, pretočimo v kotel, kjer vremo dodatnih 90 minut. V pivovarni MISTER se poslužujemo tehnike poznega hmeljenja, kjer je ves hmelj dodan samo ob koncu vretja ter popolnoma brez dodatkov hmelja za grenkobo. S tem pridobimo maksimalno aromo, pri čemer pa pivo ni pregrenko, pač pa izredno gladko steče po grlu. Ravno ta tehnika nam s pomočjo suhega hmeljenja v fermentorju (dry hop) omogoča, da varimo eno izmed najbolj aromatičnih piv v Sloveniji, tudi na račun naših slovenskih hmeljev.


Kvasovke so količinsko najmanjši del piva, toda bistven. Sev kvasovk, ki ga uporabimo, bistveno pripomore h končnemu rezultatu. V pivovarni MISTER uporabljamo kvasovke, ki dajo pivu izredno čist okus in pomagajo, da hmeljna aroma v našem pivu zasije v polnem pomenu.
Želiš zvariti svoje pivo po našem postopku tudi ti? Na našem blogu (link do bloga) najdeš recepte, ki smo jih kdaj zvarili tudi mi in so preizkušeno dobri.


Želiš zvariti svoje pivo, toda ne veš, kako? Nudimo ti pivovarski tečaj (link do tečaja), po katerem boš lahko zvaril katerokoli pivo po svojem lastnem receptu.

KAKO POSTREŽEMO

  • Natakarju naroči pivo z največ stila – pivo MISTER.
  • Najprej boš pred sabo dobil položen lesen podstavek iz eksotičnega lesa.
  • Na podstavek boš dobil kozarec, ki je posebej namenjen za pitje piva MISTER, saj poudari arome.
  • Pivo MISTER je nefiltrirano pivo, toda natoči si ga brez usedline – tako boš kar se da užival v hmeljnih aromah.